اضواء الخير مشرفه عامه
عدد المساهمات : 2051 تاريخ التسجيل : 22/10/2011
| موضوع: فتة اللحمة الضانى الخميس نوفمبر 03, 2011 10:06 pm | |
|
بمناسبة عيد الأضحى المبارك
*****************
فتة اللحمة الضانى
........... المكونات
ارز ابيض مصرى مستوى
_ عيش بلدى محمص
_لحمة مسلوقة بالشوربة
_صلصة طماطم بالخل و الثوم .
.........................
طريقة سلق اللحمة ( ضانى )
نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى
ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى
اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين
مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى
السمنة و تروحى منزلة عليها الشوربة و حتشمى بقى ريحة الشوربة
الجميلة حتى تستوى اللحمة اطفى النار
طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :
.............................
اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى
ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها
حتى تتسبك حوالى 10 دقائق
................
طريقة طبق الفتة :
...................
1_ اقطع العيش المحمص قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة
لحد ما كلة يشرب شوربة 2_ اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع كبشة شوربة
3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة 4_ ثم ارصص قطع اللحم على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة
و ريحتة تفتح النفس
*********************
بالهنا والشفا
و كل عام وأنت بخير
| |
|