عبدالرحمن&اميرالظلام مشرف
عدد المساهمات : 951 تاريخ التسجيل : 23/09/2011
| موضوع: احلي اكل ومواصفاتة الإثنين يناير 02, 2012 10:32 am | |
| صينية الزرة الصفراء
4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة وبالهنا والشفا
============================================
اللازانيا
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة الطريقة اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج ابدء فى عمل صينية اللازانيا اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا
| |
|
اضواء الخير مشرفه عامه
عدد المساهمات : 2051 تاريخ التسجيل : 22/10/2011
| موضوع: رد: احلي اكل ومواصفاتة الإثنين يناير 02, 2012 11:24 am | |
|
آدم جديد دخل المطبخ يا صبايا
بس باختياره
سلمت الأيادى أخى عبد الرحمن
أى حاجه من آدم جميلة أهو كله راحة لنا
| |
|